تامین سرمایش گلخانه و ایجاد هوایی متعادل در فصل گرم بخصوص برای گلهایی که محل اصلی پرورش آنها محیطهایی با هوای متعادل است امری ضروری و واجب میباشد. هوای گرم علاوه بر افزایش دمای محیط در کاهش میزان رطوبت و خشکی هر چه بیشتر هوا نیز تاثیر بسیاری دارد و از این رو گلخانه ها را با مشکلات بسیاری مواجه میکند .

استفاده از روش های نوین تامین توامان سرما و رطوبت در فصل گرم همچون استفاده از پد سلولزی گلخانه، میتواند با هزینه ای اندک کمک شایانی در تامین نیازهای گلهای مختلف انجام دهد. سیستم کاری پدسلولزی بسیار ساده است .

پد دارای سه لایه می باشد ، لایه ی میانی امکان جذب آب را داراست که غالبا از جنس اکاسیف می باشد. در اثر جذب اب توسط این لایه و برخورد باد با این دیواره ، هوا با خنک شدن توسط آب وارد محیط گلخانه میشود.

هوای وارد شده هم خنک است و هم حاوی مقادیر هوای خنک به دلیل برخورد با ذرات اب . این امر به گونه ای در کولر های آبی نیز اتفاق میفتد و هوای خنک در محیط منتشر میشود.

استفاده از فن های مخصوص گلخانه که در ابعادهای 80 تا 140 سانتی متری تولید میشوند نیز در خروج دمای داخلی تاثیر بسزایی دارد. این فن ها هوای ساکن موجود در داخل سالن را به بیرون منتقل میکنند و هوای تازه از طریق دیواره های پوشیده از پد سلولزی و یا از طریق پنجره های تعبیه شده به محیط داخل منتقل میشود . توجه به جهت باد در زمان تاسیس گلخانه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد چراکه میتواند کمک شایانی در جهت بهبود تامین هوای مورد نیاز در جهت خنک سازی گلخانه در فصول گرم سال کند.

برای مثال در جهت خنک سازی با استفاده از دیواره های سلولزی نیاز است که باد به دیوار برخورد کند و اگر طراحی گلخانه به گونه ای باشد که امکان برخورد باد با دیواره وجود نداشته باشد علنا گلخانه از بهره مندی چنین موهبتی بی نصیب خواهد ماند.

همچنین در سیستم تامین رطوبت نیز استفاده از دستگاه های رطوبت ساز همچون دستگاه های روطبت ساز پروانه ای می تواند بسیار مفید باشد . این دستگاه ها رطوبت را با استفاده از فشار بالای فن خود به جلو پرتاب می کنند و علاوه بر تامین رطوبت در کاهش دمای محیط نیز موثر می باشند .

همچنین در گلخانه های صنعتی و بزرگ از مهپاش های نازلی در جهت تامین رطوبت استفاده میشود . این مهپاش ها در مناطق مختلفی از گلخانه و فقط با لوله کشی قابل طرح ریزی می باشند. بعد از طرح ریزی مهپاش، در فواصل زمانی مختلف و با توجه به نیاز گیاهان مهپاشی انجام میشود . این مه پاش ها اب را به صورت قطرات بسیار ریزی دراورده و با اینکار ایجاد مه می کنند .