رطوبت ساز همانطور که از اسمش پیداست ابزاری برای تولید رطوبت می باشد که با استفاده از تکنولوژی های مختلف رطوبت مورد نیاز برای محیط های مختلف را تولید میکند. رطوبت ساز ها در محیط های مختلفی همچون گلخانه ها ، سالن های پرورش قارچ ، مرغداری ها ، چاپخانه ها ، استخر ها و ... کاربر دارند.
در این پست راهنمای مختصری در مورد خرید رطوبت ساز ارائه خواهیم داد .
محیط مورد استفاده : پیش از هر چیزی باید محیط مورد استفاده مشخص شود. دستگاه های رطوبت ساز دارای ظرفیت های مختلفی برای تولید رطوبت می باشند که این ظرفیت ها با توجه به نوع دستگاه متفاوت می باشد. از این رو در هنگام انتخاب دستگاه ، توجه به محیط، نوع استفاده و قدرت تولید رطوبت از اهمیت بالایی برخوردار می باشد .
نوع تولید رطوبت : سیستم های مختلفی برای تولید رطوبت وجود دارند که از شناخته شده ترین آنها می توان به رطوبت ساز های پروانه ای ، رطوبت ساز های پیزویی یا اولتراسونیک ، رطوبت سازهای نازلی و ... اشاره کرد .
++ رطوبت ساز پروانه ای : رطوبت ساز پروانه ای دارای پروانه در قسمت جلویی دستگاه می باشد. این پروانه با توجه به قدرت موتور و تنظیم انجام گرفته می چرخد . از سویی دیگر توسط یک شیلنگ اب بر روی این پروانه ریخته میشود و ترکیب این سرعت چرخش و اب سبب بوجود امدن ابری از مه در مقابل دستگاه میشود .
این نوع از دستگاه ها بخصوص در گلخانه ها و سالن های پرورش قارچ مورد استفاده قرار میگیرند.
++ رطوبت ساز التراسونیک : رطوبت سازهای التراسونیک از جدیدترین نسل تولید رطوبت می باشند که رطوبت را از طریق پیزوالکترویک تولید میکنند. این رطوبت ساز ها به اصطلاح رطوبت سرد تولید میکنند که با استفاده از فن امکان انتقال رطوبت به محیط اطراف محیا می شود .
رطوبت ساز های التراسونیک استفاده ی بسیار گسترده ای دارند. از این رطوبت ساز ها در محیط های مختلف آزمایشگاهی ، پرورش طیور و گیاهان و ... به صورت گسترده ای استفاده میشود .
++ رطوبت ساز نازلی : نوع سوم رطوبت سازهای نازلی می باشند. این نوع از رطوبت سازها توانایی استفاده ی گسترده تری دارند و با توجه به اینکه امکان لوله کشی در نقاط مختلف را دارند، طیف گسترده تری از مناطق را می توانند تحت پوشش قرار دهند.
رطوبت سازهای نازلی ، آب را به وسیله ی نازلهایی که دارند با فشار بالایی به بیرون پرتاب می کنند. این نازلها دارای سیستمی مخصوص بوده که آب را به صورت مه در فضا منتشر میکنند. در نتیجه محیط به صورت کامل مه پاشی می شود. با توجه به اینکه رطوبت در محدوده ی نصبی نازل ها منتشر میشود امکان تنظیم دقیق محیط رطوبت دهی مشخص است . از این رو این سیستم بهترین سیستم برای محیطهایی می باشد که نیاز به تنظیم کنترل شده ی رطوبت دارند .