استفاده از قارچ های دکمه ای در سال های اخیر رشد بسیاری داشته است که می توان دلیل آن را افزایش استفاده از این این ماده ی غذایی در صفره ی خانوار توصیف کرد. در راستای این افزایش ، تقاضا نیز افزایش داشته است که سبب ایجاد سالن های پرورشی بزرگ و کوچک مختلفی در شهرها شده است.
پرورش قارچ نیازمند محیطی مرطوب و تاریک است که با استفاده از تجهیزات مختلف امکان راه اندازی آن به آسانی امکان پذیر می باشد.
از جمله ی این تجهیزات مورد نیاز میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- دیواره های سالن بهتر است تماما کاشی کاری شده باشند تا رطوبت تولیدی در سیستم جذب دیواره ها نشود. توجه به این نکته بسیار مهم می باشد چون رطوبت در پرورش قارچ ها از مهمترین نیاز ها می باشد .
- نصب و راه اندازی سینی های مخصوص یا دست ساز برای قرار دادن کمپوست قارچ بر روی انها . پیشنهاد میشود از کمپوست قارچ استفاده شود که راندمان مناسبتری برای تولید قارچ دارند. کمپوست ها بستر کشت آماده ای می باشند که به صورت مخلوطی از بذر قارچ و خاک کشت به بازار عرضه میشوند.
در نتیجه نیازی به خرید خاک به صورت مجزا و مخلوط کردن آن نخواهد بود.
- سیستم رطوبت رسانی در این دستگاه ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . این سیستم ها باید بر اساس متراژ سالن پرورش انتخاب شوند. سیستم های مختلفی امکان کارکرد در سالن های پرورش قارچ را دارند که از بهترین انها می توان به رطوبت ساز های پروانه ای و رطوبت ساز های نازلی اشاره کرد .
استفاده از تکنیک های مختلف رطوبت رسانی تماما بستگی به شرایط کشت و نگهداری از قارچ ها در محیط مدنظر دارد. اما به طور کلی استفاده از رطوبت رسان ها نازلبی بهترین انتخاب برای رطوبت رسانی در سالن های پرورش قارچ می باشد .
چگونه قارچ را به بازار عرضه کنیم ؟
بهتر است پیش از شروع به کار پرورش با بازار و نیاز بازا به خوبی اشنا شوید و سپس اقدام به پرورش کنید . پیدا کردن بازار هدف از اهمیت بسیاری برخوردار است. از این رو بازاریابی مناسبی برای فروش محصولات نیاز است. توجه به نیاز بازار و امکان فروش فله ای یا فروش به صورت بسته ی نیز مهم بوده که با توجه به شرایط بازار و محل های فروش باید تعیین شود .
در سالن های پرورش بزرگ سردخانه های مجهزی به منظور نگهداری از قارچ های تولید شده در نظر گرفته میشود تا قارچ ها به صورت کاملا تازه به دست مشتری برسد . اما در سالن های پرورش کوچک توجه به این مورد کمتر صورت می گیرد و تنها ممکن است از یخچالهای مختلف با امکان تغییر دما برای نگهداری مناسب مواد استفاده شود.